Wie zijn wij?

Ja… Wie zijn wij eigenlijk?

Wij zijn Sanne en Freek, een enthousiaste creatieveling en een volhardende doe-het-zelf-klusser. Twee reisfanaten, sportievelingen, natuurliefhebbers en gek op koffie, whiskey en avontuur. Altijd op zoek naar het onbekende en de wereld ontdekken. Zo ontstond een nieuw project. We kochten een oude brandweerwagen uit 1971 (een Mercedes LF 408 G) om deze vervolgens om te bouwen tot onze `RedHotChiliCamper’.

sanne en freek met whiskey
freek en muts
sanne met ipad

Over Freek

Het technische brein achter deze website. Afgestudeerd in civiele techniek en een aantal jaar ervaring in grote civiele infra projecten in Groningen. Van jongs af aan ben ik altijd al bezig geweest met technisch lego en het bouwen van schaal modellen. Als kleine Freek was ik met de lego aan het knutselen, nu 20 jaar later heb ik zonder ervaring in de auto techniek de 50 jaar oude motor van onze camper volledig gereviseerd. Al met al, ik zit nooit stil. Er wordt altijd wel iets gebouwd of uit elkaar gehaald… Van het bouwen van een overkapping in onze tuin tot het bouwen van ons eigen huisje op wielen…

freek en muts

Over Sanne

Het creatieve brein achter deze website. Afgestudeerd in psychomotorische therapie, maar ondertussen met een eigen creatieve onderneming in illustratie en design: Meraki Art. Loop ik niet met mijn schetsboek en pennen in de hand, dan wel met mijn teken iPad of yogamat. 

sanne met ipad
chassis camper gestript
camper vloer isolatie pir platen
camper inrichting
camper inrichting

De bouw van onze camper

In een jaar tijd bouwden we niet zomaar een camper, maar een echt huis op wielen. Een rollend huisje waar we op dit moment in leven, werken en mee over de wereld reizen. Het ombouwen van de brandweerwagen was een enorm, maar geweldig project. We hebben gigantisch veel geleerd van zowel het klussen, uitdenken en uitzoeken als van het technische en motorische gedeelte van de bus. Klussen aan de bus is echt een hobby geworden waarin we beiden onze creativiteit kwijt kunnen.

Lees meer over het gehele bouwproces van de RedHotChiliCamper

Waarom deze website?

Tijdens de bouw van onze camper zijn we erachter gekomen hoeveel werk het is om je te verdiepen in de verschillende aspecten die komen kijken bij het bouwen van je eigen camper. Het is heel veel inlezen, producten vergelijken en keuzes maken. Hoe weet je bijvoorbeeld hoe dik je elektriciteitskabels moeten zijn? Wat voor soort koelkasten zijn nou echt interessant voor in een camper? Hoe kies je het juiste isolatie materiaal? Dit uitzoekwerk neemt veel tijd in beslag. Kostbare tijd die je ook zou kunnen besteden aan het daadwerkelijk bouwen van je camper. 

logo chili camper transparant

Met deze reden hebben wij deze website opgezet. Een website met praktische informatie over het bouwen van je eigen camper bestaande uit informatieve blogs met product vergelijkingen en aanbevelingen op basis van onze eigen ervaring of verkregen kennis. Hier vind je de informatie die wij hebben gemist tijdens het bouwen van onze camper en zo hopen we jou veel moeite, tijd én geld te besparen, zodat je meteen aan de slag kunt met het bouwproces. Want eerlijk is eerlijk, het bouwen blijft toch echt het allerleukste onderdeel!

Wil jij ook een website voor jouw bedrijf, blog, webshop, of wat dan ook? En wil je totaal niet bezig zijn met het bouwen of onderhouden van de website? Wij helpen je daar graag mee. Freek bouwt en onderhoudt de website voor jou naast het hebben van continu persoonlijk contact om de wensen van jou door te spreken. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Affiliate partners

Wij zijn affiliate partners van diverse externe partijen. Als affiliate partner bevelen wij producten aan door middel van het plaatsen en adverteren van affiliate links. De producten die wij aanbevelen zijn gebaseerd op positieve eigen ervaringen of openbare recensies. Affiliate links maken het mogelijk dat wij een kleine commissie verdienen wanneer een aankoop van een product wordt gedaan via een affiliate link, zonder dat de consument meer betaald. De prijs voor de consument blijft altijd gelijk. Het maakt qua kosten dus niet uit via welke weg de consument het product vindt en koopt.

Neem contact met ons op!

Heb je een vraag? Stuur ons dan een bericht via onze contactpagina. 

Contact