Camper Verhuren met Goboony: Een gids voor beginners

oldtimers camper verhuren

Je hebt een eigen camper en gaat er in de zomervakantie lekker mee op pad. De rest van het jaar zijn er vaak genoeg momenten dat je je camper niet in gebruik hebt. Dat betekent dat jouw camper voor het huis of in de stalling staat. Zonde! Je kunt namelijk goed geld verdienen aan jouw camper wanneer jij deze niet gebruikt door jouw camper te verhuren als particulier.

In deze blog leggen we overzichtelijk uit hoe je jouw camper eenvoudig kan verhuren met het bekende camper huur en verhuur platform Goboony. We leggen uitgebreid uit waarom we juist een aanbeveling doen voor dit camper verhuur platform. We leggen uit hoe het zit met de camper verzekering, wat de opbrengst ongeveer is zodat jij kunt bepalen of jouw camper verhuren rendabel is en hoe de eventuele schoonmaak na een huursessie is geregeld.

In deze blog beantwoorden we de volgende meest gestelde vragen:

Waarom mijn camper verhuren?

Ten eerste is het goed om na te gaan waarom je je camper in de verhuur zou willen zetten. Wanneer je je camper niet gebruikt, staat de camper maar voor je huis of op de oprit. Er zijn genoeg mensen die zelf geen camper hebben en maar al te graag gebruik willen maken van jouw camper. Je bezorgt andere mensen een fijne campervakantie én het levert jou vrij eenvoudig snel geld op.

Bij de meeste mensen komen er al snel zorgen naar boven als er wordt nagedacht over het verhuren van hun camper. Wat als de huurders schade rijden? Levert het echt wat op? Moet ik dan elke keer de camper schoonmaken? We nemen je bij deze alvast je zorgen weg, want dit is goed geregeld. We gaan hier verder in de blog dieper op in.

Hoe kan ik mijn camper verhuren?

Waar moet je beginnen als je je camper gaat verhuren als particulier? De meeste mensen verhuren hun camper via het bekende camper huur en verhuur platform Goboony. Dit platform staat bekend om de goede ervaringen bij het huren én verhuren van campers. Dankzij de geïntegreerde camper verzekering van Goboony bespaar je een hoop tijd en zorgen. Later in deze blog vind je meer informatie over de verzekering. De stappen die gelopen moeten worden om jouw camper te adverteren op Goboony zijn eenvoudiger dan je denkt:

Camper verhuren in drie stappen bij Goboony
Camper verhuren in drie stappen bij Goboony

Aan welke eisen moet mijn camper voldoen?

De volgende camper eisen gelden om te mogen adverteren op het platform Goboony:

 1. Voldoet aan alle basis veiligheidseisen;
 2. Volledig jouw eigendom is;
 3. Regulier onderhoud heeft gehad zoals door de fabrikant geadviseerd;
 4. APK gekeurd is en je beschikt over het APK bewijs voor de periode dat de camper verhuurd zal zijn;
 5. Minimaal WA verzekerd * (BA verzekerd voor België) is en alle belastingen, zoals wegenbelasting, zijn betaald;
 6. Voorzien is van een Nederlands (of Belgisch) kenteken en geregistreerd is bij het RDW in Nederland (of DIV in België) **;
 7. Vrij is van gebreken en schade, tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen met de huurder;
 8. Voldoende vloeistoffen bevat (zoals motorolie, remolie, koelvloeistof etc.) tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen met de huurder;

* Om in aanmerking te komen voor een dagverzekering van Goboony moet je camper minimaal een WA en Volledig-cascoverzekering hebben. Een dagverzekering is optioneel. Later in de blog meer hierover.

** Jouw camper moet door de RDW (NL) of DIV (BE) geregistreerd staan als camper. Zie onze blog over camper eisen voor de volledige eisen waaraan jouw camper moet voldoen.

Wat is de opbrengst bij het verhuren van mijn camper?

Wanneer je nadenkt over het verhuren van je eigen camper zal er vast door je hoofd gaan: wat levert mijn camper verhuren op? Het is niet geheel onbelangrijk om te weten wat de eventuele opbrengst zal zijn wanneer je je camper verhuurt. Hiermee kun je voor jezelf bepalen of het verhuren van jouw camper rendabel en de moeite waard is. 

Opbrengst camper verhuren

De huurprijzen liggen veelal tussen de €75,- tot €150,- per dag. Dat is dus €525,- tot  €1050,- per week. Goboony rekent ongeveer 20% servicekosten, dus als je zelf de schoonmaak regelt houd je er al snel zo’n €420,- tot €840,- per week aan over!

Wat bepaalt de huurprijs van mijn camper?

Hoeveel je kunt vragen voor het verhuren van je camper hangt af van het type, merk, bouwjaar, soort, formaat en de staat waarin het verkeerd. Daarnaast is het afhankelijk van het seizoen waarin je je camper wilt verhuren. In het hoogseizoen kun je logischerwijs meer vragen voor je camper dan in het laagseizoen. Je kunt altijd een kijkje nemen op het Goboony platform en de huurprijzen van soortgelijke campers als die van jou bekijken. Houd dus wel rekening met de servicekosten, schoonmaakkosten én verzekeringskosten die hier vanaf gaan. In de volgende paragraaf gaan we dieper in op de verzekering.

TIP: Wanneer je je account en advertentie aanmaakt op Goboony zie je meteen de aanbevolen tarieven per seizoen, die afhankelijk zijn van de door jou eerder ingevoerde gegevens over je camper.

Hoe zit het met de verzekering als ik mijn camper verhuur?

Het is eerste wat je zou moeten nagaan is: mag ik mijn camper verhuren van mijn huidige verzekeraar? De verzekeringen hebben elk eigen regels als het gaat om het verhuren van je camper. De verzekering kan bijvoorbeeld een extra optie hebben die je moet activeren zodra je je camper wilt verhuren. Je betaalt hier wat meer voor, wat natuurlijk logisch is, omdat de kans op schade (met meestal onervaren camper bestuurders) groter is.

Dagverzekering Goboony

Daarnaast biedt Goboony een aanvullende dagverzekering aan. Wanneer je hiervoor kiest is dit aantrekkelijk voor de huurder en zal je camper sneller verhuurd worden. De dagverzekering houdt namelijk het volgende in:

Schade door huurder - camper verhuren
 • Automatisch: de verzekering is gekoppeld aan je verhuurkalender en gaat automatisch ‘aan’ op verhuurdagen. Daar hoef je zelf niet meer over na te denken.  

 • Optimaal en All Risk beschermd: uitgebreide internationale en All Risk dekking voor schade tijdens verhuur. 

  • jouw financiële verlies door schade veroorzaakt met je camper 

  • schade aan je camper 

  • 24/7 pechhulp 

  • berging en repatriëring van je camper 

  • vervangend vervoer en accommodatie voor je huurder(s) 

 • Heldere premie: je betaalt een vaste dagpremie van € 19,90 per verhuurdag. Verhuur je je camper niet, dan betaal je ook niets. 

Om in aanmerking te komen voor de Goboony dagverzekering moet je camper voldoen aan de volgende eisen:

 • WA + Volledig-cascoverzekering
 • Campers met B rijbewijs camper geregistreerd Nederlands kenteken en met plek voor maximaal 8 inzittenden bij recreatief en niet bedrijfsmatig gebruik.
 • Er gelden geen beperkingen wat het bouwjaar betreft.

Wat als de huurder schade rijdt met mijn camper?

Bij het aanmaken van de advertentie kun je een eigen risico instellen. Bij schade veroorzaakt door de huurder worden de schadekosten verrekend met het ingestelde eigen risico. Met Goboony werk je met een borg bedrag, dus hiermee kun je financiële kwesties gemakkelijk met elkaar oplossen. Bij schade moet je ervoor zorgen dat je (de verhuurder) de borg binnen 48 uur na de gemelde schade blokkeert, anders wordt de borg automatisch teruggestuurd naar de huurder. De schadekosten kun je vervolgens invullen in de eindfactuur en dit overleggen met de huurder.

Wat zijn de schoonmaak opties bij Goboony?

Het enige echte werk wat je zou hebben aan het verhuren van jouw camper is het schoonmaken van de camper na elke huursessie. Als je na elke huursessie je camper weer mag schoonmaken, is het begrijpelijk dat je hier snel genoeg van krijgt. Je kunt er voor kiezen om de schoonmaak uit handen te geven en dit te laten doen door een partner van Goboony, namelijk Helpling. Hoe werkt dit?

Camper schoonmaken Helpling

Helpling is de marktplaats voor schoonmakers. Via de Helpling pagina op Goboony kom je op het platform van Helpling en krijg je bij de eerste schoonmaak een korting van €5,-. Je vult je postcode in om schoonmakers te vinden die bij je in de buurt wonen, de gewenste datum en tijd wanneer je je camper schoongemaakt wilt hebben en je geeft aan wat er moet gebeuren. Vervolgens zie je de profielen van alle schoonmakers die bij jouw schoonmaakverzoek passen. Je kiest helemaal zelf voor welke schoonmaker jij wilt gaan en kunt deze vervolgens boeken. Simpel!

De schoonmaakkosten kun je eventueel doorrekenen aan de huurder. Deze kosten kun je vermelden bij het aanmaken van jouw camper advertentie.

Door de schoonmaak uit te besteden heb je praktisch gezien geen werk aan het verhuren van jouw camper. De schoonmaker laat jouw camper weer netjes achter, klaar voor de volgende huurder!

Hopelijk heb je nu meer duidelijkheid over wat het inhoudt om je camper te verhuren via Goboony! Heb je meer informatie nodig? Stel ze onderaan deze blog en we denken graag mee!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze site, gaan we er van uit dat je hiermee akkoord gaat.