In welke camperbouw fase zit jij?

Klik op een categorie en bekijk onze blogs!
Meer weten over wat er te vinden is in de categorieën van het camper bouwen?
Zie onze Leeswijzer

Direct naar de camperbouw onderdelen?

Wat is er te vinden in de blogcategorieën? 

De eerste stappen

De stap is gezet, je gaat een camper bouwen. Maar met welke bus moet je een camper bouwen? Hoe maak je die keuze? De zoektocht naar jouw bus kun je specifieker maken door jezelf bijvoorbeeld af te vragen of je voor een benzine of diesel bus kiest. Daarnaast zijn er nog talloze andere punten waaraan je kunt denken om tot een goede keuze te komen en te kiezen voor de perfecte bus voor jouw camperbouw project.
Wanneer je een bus hebt aangeschaft, is er nog enige voorbereiding nodig voordat je daadwerkelijk aan de zelfbouw kunt beginnen. Je hebt namelijk goed gereedschap nodig, maar welk gereedschap heb je dan nodig bij het bouwen van een camper?
Voordat je begint met het schetsen van jou camperindeling raden wij het aan om eerst de camper eisen door te nemen zodat je niet voor verassingen komt te staan bij het keuren van je camper. 
In de blogcategorie ‘De eerste stappen‘ vind je de antwoorden op deze vragen. Heb je deze stappen al doorlopen? Dan is het tijd voor de bouwfase.

camper bouwen blog de eerste stappen

De bouwfase

Het leukste onderdeel van het camperbouw project. Het daadwerkelijk bouwen van je camper. Als jouw bus bij aanschaf leeg is, dan is het de meest logische stap om te beginnen met het isoleren van de camper. Eén van de eerste onderdelen waarmee je aan de slag gaat met je camper bouwen, is dus de camper isolatie. Hoe maak je de beste keuze in isolatiemateriaal en de isolatie methode? Waar moet je op letten? Verder kun je in de bouwfase denken aan welk soort camper koelkast je gaat gebruiken, het soort gassysteem en watersysteem. Jouw watersysteem kun je vervolgens geavanceerder maken door gebruik te maken van waterfilters. In de blogcategorie ‘De bouwfase‘ helpen we je hier graag mee door middel van overzichtelijke blogs met praktische en schematische tekeningen van de diverse systemen.
Natuurlijk ontbreekt het onderdeel camper elektriciteit niet aan onze website. Aangezien we daar veel blogberichten over hebben geschreven, hebben we daar een aparte blogcategorie van gemaakt.

camper bouwen blog de bouwfase

Elektriciteit

De meeste vragen bij het camper bouwen worden gesteld over camper elektriciteit. Dit is vanwege de vele verschillende opties en de toch wat complexere kennis die erbij komt kijken. Het is daarom belangrijk om te beginnen bij de basiskennis camper elektra. Het is essentieel om de basisbegrippen helder te hebben om met die kennis vervolgens de juiste keuzes te maken. De juiste keuzes in de dikte van elektriciteitskabels en zekeringen bijvoorbeeld. We gaan daarnaast dieper in op de verschillende camper elektriciteit onderdelen. Het hart van het camper elektra systeem bijvoorbeeld: hoe kies je de juiste camper accu? Daarnaast gaan we dieper in op de oplaadvoorzieningen: het opladen van de camper accu tijdens het rijden, met walstroom of met zonnepanelen. We gaan daarnaast specifieker in op de onderdelen die hiervoor nodig zijn zoals de acculaders en omvormers. Het onderdeel camper elektriciteit willen we eenvoudig maken door middel van duidelijke schematische tekeningen, die je vaak terug ziet komen in de blogcategorie ‘Elektriciteit‘. Ten slotte is het tijd voor de afronding van het camperbouw project.

camper bouwen blog elektriciteit

De afronding

De afronding van jouw camperbouw project. Hierbij hoort bijvoorbeeld je camper keuren. Wat zijn de camper eisen waar je camper aan moet voldoen? Je kunt denken aan de specifieke eisen die voor kampeerauto’s gelden, maar ook aan de wat complexere eisen die gelden voor draaistoelen in de camper. We hebben hier overzichtelijke blogberichten van gemaakt om jou duidelijkheid en helderheid te geven over de camper eisen die zijn opgesteld door de RDW en Belastingdienst
Dan is het tijd om jouw camper te gaan aankleden. Welke camper gadgets zijn onmisbaar bij het leven/reizen met een camper? Hoe kun je geld verdienen op reis om je reis te kunnen financieren? We hebben inmiddels ruime ervaring in het leven in een camper en kunnen jou een aantal goede tips geven! 
Deze blogs vind je in de laatste blogcategorie van de camperbouw: ‘De afronding‘.

camper bouwen blog de afronding

De meest recente blogberichten in de categorie Camper bouwen