Geld Verdienen op Reis met je Camper: 7 creatieve manieren

werken achter de laptop op reis

Het leven op de weg in een camper is voor velen een droom die uitkomt. Het gevoel van vrijheid en avontuur trekt veel mensen aan, maar soms kan het lastig zijn om iets te bedenken waarmee je je uitgaven van het reizen onderweg kunt dekken: geld verdienen op reis. Gelukkig zijn er veel verschillende manieren om geld te verdienen terwijl je onderweg bent in je camper. In deze blog zullen we zeven creatieve manieren toelichten om geld te verdienen tijdens het reizen, zodat je jouw droomleven op de weg kunt realiseren zonder je zorgen te hoeven maken over financiën.

 

De 7 creatieve manieren voor het geld verdienen op reis die in deze blog worden toegelicht:

1. Start een blog of YouTube-kanaal 

Als je van schrijven of video’s maken houdt, is het starten van een blog of YouTube-kanaal een goeie optie om geld te verdienen tijdens het reizen. Je kunt bijvoorbeeld bloggen over je reiservaringen, het camperleven, de lokale cultuur en nog veel meer. Door middel van advertenties, sponsordeals en affiliate marketing. kun je geld verdienen met je blog of YouTube-kanaal. In een sub-paragraaf hieronder vertellen we wat meer over affiliate marketing.

Een blog beginnen is eenvoudig en vereist geen technische vaardigheden. Er zijn verschillende platforms, zoals WordPress en Blogger, waar je een blog kunt starten. Zorg ervoor dat je regelmatig interessante en informatieve berichten plaatst om volgers te trekken. Vervolgens kun je met advertenties en affiliate marketing geld verdienen.

Als je meer geïnteresseerd bent in video’s maken, kun je een YouTube-kanaal starten. Het maken van video’s over jouw reiservaringen, de mooiste plekken die je bezoekt en de dingen die je onderweg leert, kan een zeer lucratieve onderneming zijn. YouTube betaalt advertentie-inkomsten en naast die inkomsten kun je ook geld verdienen met sponsordeals en affiliate marketing.

Affiliate marketing

Affiliate marketing houdt in dat je een commissie krijgt voor elke verkoop die via jouw unieke link wordt gedaan. Het kan een goeie manier zijn om geld te verdienen, vooral als je schrijft over producten die relevant zijn voor jouw niche. De online cursus Affiliate Marketing Revolutie kan je van begin af aan helpen met het opzetten van een blog in combinatie met affiliate marketing. Deze cursus helpt je met alle belangrijke aspecten waarmee je rekening moet houden om je blog tot een succes te brengen. In de conclusie van deze blog meer hierover hoe dit ons ontzettend veel heeft geholpen.

2. Word een digital nomad

Als je vaardigheden hebt op het gebied van schrijven, ontwerpen, programmeren of digitale marketing, kun je overwegen om een digital nomad te worden. Dit betekent dat je op afstand werkt voor een opdrachtgever en overal ter wereld kunt werken zolang je maar toegang hebt tot internet.

Er zijn verschillende websites waarop je freelance-opdrachten kunt vinden, zoals Upwork, Freelancer en Fiverr. Als je eenmaal een klantenbestand hebt opgebouwd, kun je ook direct met bedrijven werken en contracten afsluiten voor langere periodes.

Een ander voordeel van het werken als digital nomad is dat je je eigen tijd kunt indelen en kunt werken wanneer het jou uitkomt. Zo kun je werken tijdens je reis en tegelijkertijd van het mooie camperleven genieten.

3. Verkoop handgemaakte producten

Als je creatief bent, kun je handgemaakte producten maken en deze online verkopen. Denk aan zelfgemaakte sieraden, kunstwerken of handgemaakte kleding. Er zijn verschillende platforms waar je je handgemaakte producten kunt verkopen, zoals Etsy en Handmade at Amazon.

Etsy

Etsy is een van de meest populaire platforms voor het verkopen van handgemaakte producten. Het is een online marktplaats waar je naast het verkopen van handgemaakte producten, ook vintage items kunt verkopen. Etsy is populair omdat het een breed publiek heeft dat op zoek is naar unieke en authentieke producten.

Amazon handmade

Handmade at Amazon is een ander platform dat zich richt op handgemaakte producten. Het is een concurrent van Etsy en biedt verkopers de mogelijkheid om hun handgemaakte producten te verkopen aan een breder publiek. Het is een interessante plek om te beginnen als je op zoek bent naar een groter publiek voor je handgemaakte producten.

4. Start een online winkel

Als je ervaring hebt in e-commerce, kun je overwegen om een online winkel te starten. Er zijn verschillende platforms waarmee je gemakkelijk een online winkel kunt opzetten, zoals Shopify, WooCommerce en BigCommerce.

Voordat je begint, is het belangrijk om te onderzoeken wat voor soort producten goed verkopen op jouw locatie en binnen jouw niche. Eenmaal gevonden, kun je producten inkopen en ze vervolgens verkopen via jouw online winkel. Vergeet niet dat je ook geld kunt verdienen door het promoten van producten van anderen via affiliate marketing.

Geld verdienen op reis met Online webshop

5. Geef online lessen of workshops

Als je expertise hebt op een bepaald gebied, kun je overwegen om online lessen of workshops te geven. Denk aan kooklessen, taalcursussen, yogalessen of fotografieworkshops. Je kunt jouw lessen en workshops aanbieden (en verkopen) via platforms zoals Udemy of Teachable.

Een ander voordeel van het geven van online lessen is dat je jouw lessen en workshops kunt opnemen en later als online cursus kunt verkopen. Zo ben je minder gebonden aan afspraken en kun je in principe werken wanneer jij wilt.

6. Word een reisfotograaf

Een andere manier om geld te verdienen tijdens het reizen met je camper is door het worden van een reisfotograaf. Als je een passie hebt voor fotografie en graag op reis gaat, waarom zou je deze twee dan niet combineren en er je werk van maken? Er is altijd vraag naar goede reisfoto’s en er zijn verschillende manieren om hier geld mee te verdienen.

Je kunt bijvoorbeeld reisfoto’s verkopen aan stockfotowebsites, waar bedrijven, tijdschriften en andere klanten ze kunnen kopen. Je kunt ook rechtstreeks aan klanten verkopen, bijvoorbeeld door een website of social media-account te maken waarop je je foto’s tentoonstelt en potentiële klanten kunnen contact met je opnemen. Als je al wat ervaring hebt, kun je ook overwegen om fotografieworkshops te geven of online cursussen te maken om anderen te leren hoe ze betere reisfoto’s kunnen maken.

 
werken achter de laptop in een camper

Het worden van een reisfotograaf vereist wel enige investering in de apparatuur en de ontwikkeling van je vaardigheden, maar als je gepassioneerd bent over fotografie en graag op reis gaat, kan dit een zeer lonende en creatieve manier zijn om geld te verdienen tijdens je camperreis.

7. Werken met Workaway

Werken met Workaway is een geweldige manier om financieel rond te komen tijdens het reizen. Workaway is een online platform dat reizigers verbindt met hosts over de hele wereld die tijdelijke hulp nodig hebben in ruil voor accommodatie, voedsel en soms zelfs geld. Het platform heeft een breed scala aan mogelijkheden, van het werken op boerderijen en eco-projecten tot het helpen bij het runnen van hostels en hotels.

workaway

Een groot voordeel van werken met Workaway is dat het een goedkope manier is om te reizen. Je hoeft namelijk geen geld uit te geven aan accommodatie of eten, omdat dit vaak wordt aangeboden in ruil voor je werk. Daarnaast is het een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en lokale culturen te ervaren.

Er zijn echter ook enkele nadelen aan werken met Workaway, zoals het ontbreken van een vast salaris en het gebrek aan zekerheid met betrekking tot het werk en de accommodatie. Het is daarom belangrijk om vooraf goed onderzoek te doen en te communiceren met de hosts om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt en dat de ervaring positief zal zijn.

Al met al is werken met Workaway een geweldige manier om geld te verdienen tijdens het reizen en tegelijkertijd nieuwe ervaringen op te doen. Het kan een mooie aanvulling zijn op de andere manieren om geld te verdienen tijdens het reizen met je camper, zoals het worden van een digital nomad of het starten van een online business.

Conclusie

Voor ons is het starten van een blog of YouTube de meest interessante optie waarmee we voldoende geld verdienen op reis. Deze optie is één van de opties die de mogelijkheid biedt om overal ter wereld te werken zolang je maar toegang hebt tot internet. Bovendien kun je als blogger je eigen tijd indelen en werken wanneer het jou uitkomt, waardoor je genoeg tijd over hebt om van je reis kunt genieten.

 

Ook wij verdienen met Chili Camper door middel van een blog in combinatie met affiliate marketing. Bij het opzetten van deze website hebben wij, zonder enige ervaring in het bouwen van websites, ontzettend veel gehad aan de online blog/affiliate marketing cursus: Affiliate Marketing Revolutie. De Affiliate Marketing Revolutie is een product van Jacko Meijaard en de Internetsuccesgids.nl. Deze website helpt ondernemers en digital nomads bij het opzetten van hun online bedrijf. De website bestaat uit een forum met daarop diverse cursussen, trainingen en tools op het gebied van online marketing, SEO, affiliate marketing, webdesign, copywriting en meer. Daarnaast bevat het forum blogartikelen, podcasts en webinars met waardevolle informatie voor startende én gevorderde online ondernemers.

Internet succes gids

Al met al zijn er tal van mogelijkheden om geld te verdienen tijdens het reizen met je camper. Of je nu kiest voor het starten van een online business, het worden van een digital nomad of het werken met Workaway, er zijn genoeg mogelijkheden. Het belangrijkste is om te onthouden dat geld verdienen op reis niet alleen kan helpen om de kosten te dekken, maar ook kan bijdragen aan een nog leukere reiservaring. Dus pak je laptop of trek je werkschoenen aan en ga op pad!

Camper verhuren

Wist je dat je naast het geld verdienen op reis grof geld met je camper kunt verdienen wanneer je juist niet op reis bent door je camper te verhuren? Lees de blog en we vertellen je er meer over!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze site, gaan we er van uit dat je hiermee akkoord gaat.