Camper Gadgets: 10 Handige Camper Producten Op Een Rij

Camper gadgets Omnia oven

De camper is klaar, de reis is gepland en dan is het tijd om je spullen een plek te geven in je huisje op wielen. Vervolgens kom je er achter dat je afwasteil nét niet onder de wasbak past. Of dat je beseft dat je de lasagne toch veel te veel gaat missen omdat je geen oven hebt in je camper. Gelukkig zijn hier allemaal handige camper gadgets voor bedacht!

Wij hebben nu al redelijk wat ervaring met het leven in een camper en we hebben een aantal super handige producten ontdekt. In deze blog geven we een aantal tips voor handige camper gadgets die onmisbaar zijn voor het camper leven.

10 Handige Camper Gadgets

1. Opvouwbare waszak

Je zult iets in je camper moeten hebben om je vaat in schoon te maken, je kleding te wassen of jezelf mee te wassen. Vaak zie je op campings mensen lopen met onhandige afwasteiltjes. Deze teiltjes hebben alleen het nadeel dat ze zo veel ruimte in nemen als je ze niet gebruikt of ze passen net niet in je kastje. Hiervoor zijn opvouwbare was zakken bedacht en geloof ons, we zijn nog nooit zo blij geweest met een simpele zak. Het zijn grote stevige zakken, gemaakt van hetzelfde materiaal als de bekende waterdichte tassen. Als de zak is opgevouwen neemt het evenveel ruimte in als een pizza doos. Op Amazon is een waszak te verkrijgen waar we dagelijks gebruik van maken. De zak is van goede kwaliteit en voelt erg stevig aan. Deze camper gadget staat voor ons niet voor niets op nummer 1, het is een absolute aanrader!

Camper gadgets Opvouwbare waszak

Opvouwbare waszak

2. Omnia oven

De meeste campers beschikken over een watersysteem, een elektrisch systeem en een gasstel, maar een oven gaat vaak een stapje te ver. De pizza, lasagne of versgebakken croissantjes worden dan dus overgeslagen, zonde! Dat is niet nodig met een Omnia oven. Een Omnia oven is een soort tulbandvormige pan met een dubbele bodem, bestaande uit drie losse onderdelen. De ‘oven’ zet je op het gasfornuis en zo kun je toch ovengerechten maken in je camper! 

We maken er zelfgemaakt brood in klaar, lasagne, quiche, croissantjes, taarten en cakes. Het kan allemaal. Zoals gezegd, heeft de oven een tulbandvorm, dus bij een diepvries pizza bijvoorbeeld moet het midden van de pizza weggesneden worden en krijgt je cake een unieke vorm. Denk er wel om dat je een speciale siliconen vorm gebruikt, zodat er niks aanbakt!

Omnia Oven

Camper gadgets Omnia oven

Omnia oven

3. Opvouwbare bakjes

Net als dat er voor een wasbak een opvouwbare waszak is bedacht, zijn er voor opbergbakjes ook opvouwbare opbergbakjes bedacht. Hiermee bedoelen we de bakjes waar je bijvoorbeeld de restjes van het avondeten, de lunch, broodjes of andere dingen in kunt bewaren. De opvouwbare bakjes die wij gebruiken zijn gemaakt van siliconen en zijn waterdicht, je kunt er dus zelfs sauzen in bewaren. Als je de bakjes opvouwt, zijn ze behoorlijk plat en kun je ze altijd wel ergens kwijt. 

De opvouwbare opbergbakjes worden geleverd in verschillende formaten. Naast deze siliconen camper gadgets, gebruiken we zelf nog siliconen zip-lock zakjes, zie punt 10! Deze zijn herbruikbaar en gebruiken wij om bijvoorbeeld de kaas in op te bergen.

Opvouwbare bakjes

4. Camper Douche op 12 Volt

In het geval je geen vaste douche hebt in je camper kun je er voor kiezen om een buiten douche aan te schaffen. De douche die wij hebben, is er een die werkt met een dompelpomp met een 12 volt stekker. Deze wordt compleet geleverd met een douchekop en bijbehorende waterslangen. De dompelpomp plaats je in je wateropslag, dus in een jerrycan of waszak bijvoorbeeld. De 12 volt stekker steek je in een 12 volt stopcontact en voilà, je hebt een douche! Vooral als je een stranddagje achter de rug hebt, dan is het toch echt wel lekker als je je vervolgens kunt afspoelen met schoon water. Deze 12 Volt douche die wij gebruiken is een bestseller op Amazon en namens ons en andere vanlifers ook echt één van de onmisbare camper gadgets!

5. Porta Potty (Camper toilet)

Sommigen kiezen er voor om geen toilet in de bus te maken. Vaak wordt gedacht dat de mogelijkheden er wel genoeg zijn bij openbare toiletten. Verblijf je voornamelijk in steden, dan kan dat inderdaad zo zijn. Ga je op de mooiste plekken in de natuur staan, dan ga je de openbare toiletten zelden vinden. Eén van de grootste ergernissen van de lokale bevolking richting vanlifers is dat er veel afval zoals wc papier en andere schoonmaak doekjes worden achter gelaten in de natuur. Soms leidt dit tot een algeheel kampeerverbod, zoals dat in begin 2021 in Portugal is ingevoerd. Ons advies, namens veel andere vanlifers en de lokale bevolking: maak alsjeblieft de juiste keuze door een toilet in je camper mee te nemen (of in ieder geval niet je papier te dumpen in de natuur). Een toilet hoeft helemaal niet lastig te zijn, want er zijn speciale camper toiletten te verkrijgen. De Porta Potty. Dit mobiele toilet, zoals de naam al zegt is mobiel, met een makkelijk uitneembare cassette voor het legen van het toilet. Volgens ons ook weer één van de camper gadgets die je in je camper moet hebben!

6. Biologisch afbreekbare zeep

Naast het hebben van een eigen toilet waarmee je vervuiling van de omgeving voorkomt, kun je ook denken aan het gebruik maken van zeep dat biologisch afbreekbaar is. Wanneer je buiten de afwas doet of doucht met normale zeep of douchgel, komen de chemicaliën van het afwasmiddel of douchegel terecht in de grond. Deze kunnen schadelijk zijn voor het milieu. Daarom gebruiken wij biologisch afbreekbaar zeep van Dr. Bronner. Deze is geschikt is voor het afwassen van de vaat, maar ook voor het wassen van jezelf en is bovendien niet schadelijk voor het milieu. Laten we allemaal een beetje om de natuur denken!

Dr. Bronner zeep als camper gadgets

Dr bronner zeep als camper gadgets

Dr. Bronner Biologisch afbreekbaar zeep

7. Sneldrogende handdoeken

Thuis heb je misschien een groot droogrek, maar de meeste mensen nemen deze niet mee in de camper. Dit betekend dat je genoegen moet nemen met een waslijn of de deur van je camper. Natuurlijk wil je je spullen zo snel mogelijk droog hebben. Sneldrogende handdoeken zijn daarom een goede oplossing zodra je in een camper leeft. Wanneer ze nat zijn, hang je ze buiten en binnen no-time zijn ze droog! Dit is volgens ons ook weer zo’n product die hoort op de lijst van de handige camper gadgets. 

Sneldrogende handdoeken

Sneldrogende handdoeken

8. Tarp

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om geen luifel te monteren aan je camper, omdat dit niet past of omdat je dit gewoonweg niet mooi vind, zijn er natuurlijk alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan een eenvoudige tarp met tentstokken. De stokken zet je op aan de kant waar je wilt zitten. Vervolgens span je de tarp vanaf deze stokken met touwtjes over de bus en die zet je met haringen vast in de grond.

Het grote voordeel van een tarp is dat als je naar koude landen gaat (en je dus geen schaduw nodig hebt) de tarp compact opgevouwen in je camper ligt.

9. Bialetti Moka Express (Koffiezetter)

Koffie. Goede koffie. Dat is in ons geval nogal iets belangrijks. Voor het camper leven is het niet heel praktisch om je hele koffiezetapparaat van thuis mee te nemen. Het apparaat kan simpelweg veelte groot zijn of te veel vermogen vragen van de omvormer. Je denkt dan misschien al snel aan oploskoffie, maar dit is eigenlijk geen koffie te noemen, vinden wij. Wil je toch de échte goede koffie? 

Gebruik dan een Bialetti Moka Express, ook wel Moka pot genoemd. De Moka pot is een driedelige koffiezetter. Onderin doe je het water, in een waterdoorlatend bakje doe je de gemalen koffie en ten slotte schroef je de koffiekan hier bovenop. De Moka pot zet je vervolgens op het vuur, je wacht 5 minuten en door de druk van het kokende water komt er koffie in je kannetje. Wij gebruiken de Bialetti dagelijks en deze wordt niet voor niets door koffie-liefhebbers veel thuis gebruikt. Door het handige formaat en de goede kwaliteit koffie, behoort de Bialetti zeker tot één van de handige camper gadgets.

Reis jij nou heel lichtgewicht of hou je van lange wandeltochten? Dan raden we de Aeropress aan. Dit is een nóg kleinere en compactere koffiezetter die goed past in je rugzak. 

Bialetti koffiezetter

Camper Gadgets Bialetti Koffiezetter

Bialetti Koffiezetter

10. Herbruikbare zakjes

Het leven in een camper maakt je bewuster. Bewuster van het gebruik van plastic bijvoorbeeld. Wanneer je in de natuur staan kom je helaas vaak nog plekken tegen die vol liggen met afval. Dit afval kun je natuurlijk opruimen, maar ook kun je zelf bewuster omgaan met het gebruik van plastic. In plaats van boterhamzakjes, kun je gebruik maken van herbruikbare siliconen zakjes. Hier in kun je etenswaren bewaren en dit maakt de plastic boterhamzakjes overbodig. De herbruikbare zakjes hebben een sluitstripje zodat de zakjes luchtdicht worden afgesloten!

In deze blog staan mogelijk affiliate links van externe partijen. Wanneer een aankoop wordt gedaan via de link ontvangen wij een kleine commissie van de verkoper, zonder extra kosten voor jou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze site, gaan we er van uit dat je hiermee akkoord gaat.